Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
13.01.2010

Un militar învinuit de comiterea a 8 crime riscă între 3 şi 12 ani închisoare

Potrivit Serviciului de presă al Procuraturii Generale, în decursul a două zile un militar a săvîrşit opt infracţiuni - aşa reiese din materialul probator, administrat de procurori la cauză. Majoritatea infracţiunilor comise fac parte din categoria celor grave şi prevăd pedepse cuprinse între 3 şi 12 ani închisoare.

Procuratura militară Chişinău a finalizat urmărirea penală în privinţa militarului serviciului în termen al Brigăzii Infanterie Moto nr.2 soldat Murzac Vladimir.

Vladimir Murzac a fost încorporat în serviciul militar în termen la 5 noiembrie 2008 şi repartizat pentru efectuarea serviciului militar în Brigada 2 Infanterie Motorizată, dislocată în mun.Chişinău.

La 9 august 2009 Murzac Vladimir a părăsit fără permisiune teritoriul unităţii, sărind gardul acesteia, după care s-a deplasat la domiciliu în s. Slobozia, raionul  Ştefan-Vodă. Aflîndu-se ilegal în afara unităţii Murzac, în perioada 17-19 august 2009 a terorizat locuitorii or. Ştefan Vodă şi Căuşeni, cînd fiind în stare de ebrietate, a comis un act de huliganism, două violuri, două acţiuni violente cu caracter sexual, un jaf, o tîlhărie, vătămare intenţionată medie şi gravă a integrităţii corporale.
În rezultatul presupuselor acţiuni criminale ale militarului au avut de suferit 7 persoane (un bărbat, 5 femei şi o persoană minoră).

Conform expertizei psihiatrice numite în cadrul acţiunilor de urmărire penală, învinuitul nu suferea de careva maladii psihice şi în timpul comiterii infracţiunilor era în deplină cunoştinţă de cauză.

Potrivit procurorilor, în cadrul audierilor învinuitul şi-a recunoscut vinovăţia în comiterea infracţiunilor incriminate.
Actualmente, învinuitul se află în stare de arest, iar procurorii militari au dispus trimiterea respectivei cauze penale spre examinare instanţei de judecată.

 

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus