Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-01-11/cccec-si-mai-au-retinut-un-maior-de-politie-banuit-ca-ar-fi-extorcat-de-la-o-cetateana-1000-de-euro-13942.html
Data: Jan 11, 2010 (14:23)

CCCEC si MAI au retinut un maior de politie banuit ca ar fi extorcat de la o cetateana 1000 de euro

Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice si Coruptiei instrumenteaza o cauza penala privind coruperea pasiva, savirsita de catre un ofiter al Comisariatului de politie din Glodeni. Miorul Tuceac Igor in virsta de 35 de ani care, la data de 4 ianuarie curent, a fost retinut in flagrant de catre angajatii CCCEC si ai Directiei securitate interna a Ministerului Afacerilor Interne.

Potrivit CCCEC, politistul a fost surprins in momentul in care a primit 1000 de euro de la o cetateana, suma fiind oferita pentru solutionarea favorabila a unei probleme legate de neinceperea urmaririi penale in privinta feciorului si sotului acesteia.

Potrivit declarantei, rudele sale erau banuite de punerea in circulatie a unei bancnote cu semne de falsificare cu nominalul de 200 de lei la procurarea unor produse alimentare intr-un magazin din Glodeni. Ofiterul Tuceac, impreuna cu un alt coleg de al sau din cadrul aceluiasi Comisariat, i-ar fi promis femeiei ca nu-i va atrage la raspundere rudele pentru o recompensa de 1000 de euro.

Potrivit legislatiei in vigoare, fapta comisa cade sub incidenta articolului 324 Cod penal al Republicii Moldova - "corupere pasiva". Daca va fi gasit vinovat, politistul este pasibil de o pedeapsa sub forma de amenda in marime de pina la 60 000 de lei sau de inchisoare pe un termen intre 5 si 10 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite functii sau de a exercita o anumita activitate de la 2 la 5 ani.