Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-01-06/nexus-one-senzatzia-google-de-la-inceputul-anului-13927.html
Data: Jan 6, 2010 (22:38)

Nexus One, senzaţia Google de la începutul anului

Începând de ieri, compania care a revoluţionat internetul a făcut un nou pas, intrând în business-ul vânzării de telefoane mobile. Astfel că pentru iubitorii de gadgeturi anul acesta a început într-un mod fericit, întrucât nici nu a început bine anul că deja mult aşteptatul Nexus One de la Google şi-a făcut apariţia.

Aşa cum apreciază cei de la Techcrunch, telefonul de la Google seamănă cu iPhone-ul celor de la Apple mai mult decât orice alt telefon de pe piaţă, ceea ce face şi mai izbitoare concurenţa dintre cele două.

Cu o grosime de 11,5 mm, Nexus One este un pic mai subţire decât telefonul produs de Apple. Pachetul primit la cumpărarea telefonului conţine un card Micro SD de 4 GB, un charger USB şi un headset. De asemenea, mai trebuie spus că Nexus este un pic mai uşor decât versiunea 3Gs de la iPhone, cântărind 130 de grame, faţă de 135.

Rezoluţia ecranului tactil este de 480x800, în timp ce iPhone are un touchscreen cu o rezoluţie de 480x320. Astfel că, din acest punct de vedere telefonul Google se aseamănă cu HTC HD2, care are o rezoluţie similară.

Faptul că este produs de HTC mai aduce o asemănare cu produsele taiwanezilor făcute sub marcă proprie. Astfel, procesorul de 1Ghz cu care este echipat Nexus One se găseşte şi pe HTC HD2.

Un alt lucru care trebuie menţionat este capacitatea bateriei. Oficial, este vorba despre maximum 7 ore de vorbit sau 250 de ore de standby, 5 ore de utilizare a internetului 3G, 7 ore de vizualizare video şi 20 de ore pentru fişiere audio. Neoficial, cei de la Techcrunch au descărcat bateria în doar o oră şi jumătate prin rularea unui joc, în timp ce ecranul era "full-brightness". Astfel că e bine ca utilizatorul să aibă grijă să aibă o priză la îndemână.

Preţul telefonului va fi undeva în jur de 530 de dolari şi deja este disponibil "într-o cantitate foarte mare" începând de astăzi în Statele Unite ale Americii, însă în curând va ajunge în toată lumea. În Europa, Nexus One va fi adus de către Vodafone.

Ce este specific pentru Nexus One

De ce este Nexus One atât de special, dacă specificaţiile pe care le deţine mai există şi pe alte modele? În primul rând, aşa cum observă cei de la Techcrunch, este vorba în primul rând despre noua versiune Android 2.1 şi apoi despre aplicaţia Google Voice, cu tot ce înseamnă funcţionalităţile ei, mergând până la convertirea în text a unui mesaj rostit.

Dacă deschideţi pe telefonul o pagină Google şi pronunţaţi, de exemplu, cuvântul "Obama", motorul de căutare va începe să vă ofere rezultatele căutării pentru acest cuvânt. De asemenea, funcţia poate fi folosită şi pentru GPS. 

"Cu Google Voice, niciun telefon aflat astăzi pe piaţă  nu poate concura cu Nexus One", scrie site-ul techcrunch.com.

De asemenea, tot pe partea de software, este demnă de remarcat noua tehnologie  "CoolIris" de vizualizare a unei galerii foto, în timp ce pe partea de hardware noutatea constă în ecranul realizat cu ajutorul noii tehnologii OLED. 

De asemenea, Nexus One deţine două microfoane pentru o captare mai bună a vocii.

Marile dezamăgiri

Nexus One are două mari dezavantaje. În primul rând are un spaţiu de stocare mic, de doar 512 Mb, care poate şi upgradat printr-un card de memorie.

În al doilea rând touchscreen-ul nu este multitouch, adică nu poate acţiona dacă sunt apăsate mai multe butoane de pe ecran.

DETALII:
Pentru o vizualizare tridimensională a telefonului, click aici
Pentru a vedea, mai detaliat, modul de funcţionare al meniului, click aici  (Capital.ro)