Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2009-12-31/inca-un-politzist-invinuit-de-tortura-13884.html
Data: Dec 31, 2009 (12:45)

Încă un poliţist învinuit de tortură

Procuratura mun.Chişinău a expediat în instanţa de judecată cauza penală pornită în privinţa unui inspector al secţiei poliţiei criminale al CPs Rîşcani, învinuit de tortură.

Poliţistul este învinuit de procurori că, la 9 aprilie 2009, în biroul său, cu scopul de a obţine informaţii despre participanţii la manifestaţiile din 7 aprilie curent,  a aplicat multiple lovituri unei persoane reţinute şi bănuite de implicarea la acţiunile de dezordine în masă.

Dacă va fi recunoscut vinovat în comiterea infracţiunii incriminate, inspectorul secţiei poliţiei criminale riscă de la 5 la 10 ani închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Până în prezent la Procuratură au fost depuse 106 plângeri legate de rele tratamente şi aplicarea torturii în urma evenimentelor din aprilie.

În baza acestor plângeri au fost iniţiate 43 de cauze penale, în judecată fiind trimise 6 dosare în privinţa a 11 colaboratori de poliţie, anunţă Serviciul de presă al Procuraturii Generale.