Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2009-12-22/pungashie-in-ritm-de-dans-13759.html
Data: Dec 22, 2009 (09:54)

Pungăşie în ritm de dans

În baza probelor prezentate de Procuratura Botanica, recent au fost condamnate două tinere şi un bărbat: o tînără în vîrstă de 18 ani - la 3 ani închisoare cu termen de probă 2 ani pentru pungăşiei; o tânără de 19 ani - la un an închisoare, termen de probă un an (favorizarea infracţiunii); un bărbat în vîrstă de 30 ani - la 7 ani închisoare pentru jaf. 

Potrivit procurorilor, în martie 2009, prin intermediul ziarului „Makler", fetele au făcut cunoştinţă cu un domn de 50 de ani care dorea să „întemeieze o familie".

Întâlnirea a avut loc într-un bar din capitală, unde, în timpul dansului, una dintre fete profitând de neatenţia partenerului, a sustras din buzunarul acestuia 6100 Euro, ulterior transmiţându-i celeilalte fete pentru a-i ascunde.

Ultima, primind bancnotele, le-a ascuns sub haină şi a părăsit localul.

Concomitent, bărbatul de 30 ani, care se afla în incinta aceluiaşi bar, a urmărit cele întâmplate şi în momentul când fetele au dispărut iar pătimaşul striga că i-au fost sustraşi banii, bănuind-o pe una din fete de posesie ilegală a banilor sustraşi, a urmărit-o şi i-a sustras banii.

Procuratura face apel către populaţie că, în ajunul sărbătorilor de iarnă, fiind atraşi de distracţii, să nu uite să-şi supravegheze bunurile personale. Sentinţa cu drept de atac în modul stabilit de lege, anunţă Serviciul de presă al Procuraturii Generale.