Trimite e-mail | Printeaza
Politic
21.12.2009

Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu Herman Van Rompuy, Preşedintele Consiliului European

Întrevederea a avut loc la Bruxelles unde Vlad Filat se află pentru a participa reuniunea Consiliului de Cooperare Republica Moldova - Uniunea Europeană.

Prim-ministrul a menţionat, în cadrul întrevederii, că noua guvernare a Republicii Moldova s-a angajat într-un amplu proces de reforme şi acţiuni concrete în vederea modernizării instituţiilor statului şi implementării standardelor şi valorilor europene.

Vlad Filat a spus că este recunoscător Uniunii Europene pentru deschiderea fără precedent faţă de Republica Moldova, ceea ce determină guvernarea de la Chişinău să fie şi mai fermă în procesul de integrare europeană.

Prim-ministrul a menţionat importanţa asistenţei financiare acordate de Uniunea Europeană Republicii Moldova, precum şi a suportului în vederea consolidării capacităţilor administrative.

Vlad Filat a făcut şi o trecere în revistă a relaţiilor cu ţările vecine, menţionînd îmbunătăţirea considerabilă a acestora în ultimul timp.

Herman Van Rompuy a spus că pentru viitorul Republicii Moldova este extrem de important angajamentul pro-european şi pro-reformist al Guvernului de la Chişinău.

Preşedintele Consiliului European a menţionat că UE trebuie să susţină Republica Moldova în realizarea perspectivei de integrare europeană, inclusiv prin acţiuni concrete care ar materializa voinţa politică de ambele părţi, anunţă Serviciul de presă al Guvernului.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus