Trimite e-mail | Printeaza
Politic
21.12.2009

Comisia Europeană asigură R.Moldova cu o misiune de consultanţi în aspecte politice la nivel înalt

Comisia Europeană asigură R.Moldova cu o misiune de consultanţi în aspecte politice la nivel înalt

După cum s-a promis în timpul recentei vizite la Chişinău, 26-27 noiembrie 2009, a Comisarului pentru Comerţ şi Politica Europeană de Vecinătate, Benita Ferrero-Waldner, Comisia Europeană lansează un grup de Consultanţi în aspecte politice la nivel înalt pentru a ghida şi susţine Moldova pe calea reformelor politice şi economice.

Consiliul de Cooperare UE-Moldova marchează astăzi semnarea unui Memorandum al Înţelegerii, confirmând Acordul prin care Comisia Europeană asigură Guvernul din Moldova cu o misiune de consultanţi pentru politici la nivel înalt. Scopul misiunii este de a ajuta accelerarea asociaţiei politice şi integrării economice dintre Uniunea Europeană şi Republica Moldova.

Potrivit comunicatului de presă al Delegatiei Comisiei Europene in Moldova, Misiunea de Consultanţă va lucra cu instituţiile cheie ale Guvernului, inclusiv cu Biroul Primului Ministru, cu Ministerele Justiţiei, Economiei, Finanţelor, de Interne, Biroul Viceprim Ministrului responsabil pentru relaţiile cu regiunea Transnistriană şi cu Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene. Politica recomandărilor va contribui la implementarea Programelor Guvernului moldovean: „Integrare Europeană: Libertate, Democraţie, Bunăstare 2009-2013" şi „Planul de stabilizare şi recuperare economică 2009-2011".

Comisarul Ferrero-Waldner a spus: „Ca urmare a succesului înregistrat de Misiunea Consultanţilor la Nivel Înalt din Armenia, sunt încântată de faptul că răspundem rapid la solicitarea guvernului moldovean de a le oferi un grup asemănător de consultanţi. Scopul este de a asigura că la cele mai înalte nivele ale Guvernului, Republica Moldova are acces la toate recomandările şi expertiza de care are nevoie pentru a avansa cu reformele esenţiale. Ne vom mişca acum cât de repede este posibil pentru a numi echipa de consultanţi la începutul anului viitor".

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus