Trimite e-mail | Printeaza
Politic
17.12.2009

Seful Misiunii EUBAM si-a declarat plecarea din cadrul misiunii

Generalul Ferenc Banfi, Seful Misiunii EUBAM, va pleca din cadrul Misiunii pe 31 Decembrie 2009. Udo Burkholder, Adjunctul Sefului Misiunii, va activa in calitate de Sef Interimar pina la alegerea candidaturii potrivite.

EUBAM va continua sustinerea calitativa a serviciilor vamale si de graniceri pentru cetatenii si companiile din Moldova, Ucraina si Uniunea Europeana.

 "Am fost martor ai unor schimbari si realizari considerabile, care au avut loc in timpul celor patru ani in care am activat in EUBAM", a declarat Dl Banfi. "Prin sustinerea Serviciilor Vamal si de Graniceri, cit si altor parteneri-cheie din Moldova si Ucraina, EUBAM a contribuit la cresterea securitatii  frontierei". "Eu apreciez profesionalismul partenerilor nostri", a mentionat D-l Banfi,"la fel si ospitalitatea de care m-am bucurat atit in Moldova cit si in Ucraina. Doresc tuturor partenerilor nostri si Misiunii EUBAM toate bune pe viitor".

Banfi a condus Misiunea EUBAM de la fondarea sa, in decembrie 2005. Misiunea este finantata de Comisia Europeana. Sustinerea administrativa si logistica este asigurata de Programul Natiunilor Unite Pentru Dezvoltare.

La cele realizate, mai e mult de facut. Pe 15 iulie, la cererea celor doua Guverne ale tarilor-gazda, Directoratul General al Comisiei Europene pentru Relatii Externe a prelungit mandatul Misiunii pentru urmatorii doi ani, pina la 30 noiembrie 2011. In cadrul fazei a 7-ea a Misiunii vom pune accentul pe sustinerea realizarilor pozitive ale serviciilor-partenere. Aceasta presupune si schimbari in structura Misiunii, pentru asigurarea unei mai bune sustineri a scopurilor sale fundamentale.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus