Trimite e-mail | Printeaza
Economie
17.12.2009

Fitch retrage ratingurile acordate Republicii Moldova

Agenţia de evaluare financiară Fitch a anunţat joi, într-un comunicat, că nu va mai acorda ratinguri Republicii Moldova, după ce a confirmat ultimele calificative atribuite vecinului de la est al României.

"Fitch nu va mai acorda rating sau acoperire analitică pentru acest emitent", se spune în scurtul comunicat al agenţiei de rating.

Agenţia confirmă, totuşi, ultimele calificative atribuite Republicii Moldova: 'B-' pentru împrumuturi în valută pe termen lung, 'B' pentru cele în monedă naţională - ambele cu perspectivă stabilă - şi 'B' pentru credite în valută pe termen scurt, precum şi plafonul de ţară 'B-'.

Calificativele sunt foarte scăzute, din categoria "junk", fiind cu câteva trepte sub nivelul minim pentru recomandare de investiţii (BBB-).

"Ratingul Moldovei pentru împrumuturi în valută străină pe termen lung, de 'B-', reflectă riscurile de finanţare externă şi slăbiciunile structurale ale economiei, precum şi incertitudinea prelungită privind situaţia politică internă", se arată în comunicat. (NewsIn )

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus