Trimite e-mail | Printeaza
Politic
16.12.2009

Felicitări Traian Băsescu!

Felicitări Traian Băsescu!

Preşedintele interimar al Republicii Moldova Mihai Ghimpu a adresat un mesaj de felicitare Excelenţei Sale Traian Băsescu în legătură cu realegerea sa în calitate de Preşedinte al României. În mesaj se spune:

„Excelenţă,
Realegerea Dvs. în înalta funcţie de Preşedinte al României îmi oferă deosebita ocazie să Vă adresez sincere felicitări şi urări de bine, dorindu-Vă mult succes în realizarea importantelor responsabilităţi ce Vă revin.

Folosesc acest prilej pentru a aprecia traiectoria ascendentă a relaţiilor bilaterale şi reluarea dialogului Chişinău-Bucureşti pe un fundament calitativ nou, în interesul cetăţenilor de pe ambele maluri ale Prutului şi vreau să Vă asigur de disponibilitate deplină în vederea consolidării cooperării între cele două state.

Am deplina convingere că realegerea Dvs. în calitate de Preşedinte va deschide noi perspective în dezvoltarea relaţiilor speciale şi privilegiate pe care le are Republica Moldova cu România şi doresc să subliniez interesul nostru pentru intensificarea relaţiilor bilaterale la nivel politic, economic, cultural, ştiinţific.


În aspiraţiile sale de integrare europeană, Republica Moldova mizează şi în continuare pe susţinerea României, care rămâne a fi avocatul fără rezerve al Republicii Moldova în realizarea parcursului său de integrare europeană. Totodată, doresc să-mi exprim certitudinea că legăturile de limbă, cultură, identitate şi istorie dintre Republica Moldova şi România, care au definit tradiţional relaţiile bilaterale, îşi vor găsi împlinirea într-un viitor european comun.

Adresându-Vă cele mai sincere urări de sănătate şi succes în activitatea pe care o desfăşuraţi, precum şi în speranţa de a Vă întâlni cât mai curând, Vă rog să acceptaţi, Excelenţă, asigurarea înaltei mele consideraţii", se arată în încheierea mesajului Preşedintelui interimar al Republicii Moldova Mihai Ghimpu adresat Preşedintelui României Traian Băsescu.

Secţia Relaţii cu Mass-media a Parlamentului Republicii Moldova 

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus