Trimite e-mail | Printeaza
Politic
16.12.2009

Deputaţii care au ieşit din fracţiunea PCRM, au fost excluşi din Partidul Comuniştilor

La plenara Comitetului Central al PCRM, care a avut loc miercuri, 16 decembrie, s-a luat decizia de a exclude din Partidului Comuniştilor din Republica Moldova deputaţii care au declarat, marţi, 15 decembrie, despre părăsirea fracţiunii parlamentare a comuniştilor.

Potrivit preşedintelui PCRM, Vladimir Voronin, deputaţii "au fost excluşi din partid şi din componenţa Comitetului Central".

Preşedintele fracţiunii PCRM, Maria Postoico, a anunţat, marţi, în şedinţa în plen a Parlamentului, despre excluderea din fracţiune a patru deputaţi. În context, Postoico le-a recomandat deputaţilor Vladimir Ţurcanu, Victor Stepaniuc, Ludmila Belcencova şi Valentin Guznac să-şi depună mandatele, deoarece aceştia au acces în Parlament datorită Partidului Comuniştilor.

Plecarea celor patru deputaţi din fracţiunea Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) va da posibilitate să activeze mai bine în continuare, iar cei patru "nu au meritat niciodată echipa noastră consolidată", a declarat, miercuri, după lucrările plenarei Comitetului Central al PCRM, liderul formaţiunii, Vladimir Voronin.

"Aceasta (plecarea celor patru deputaţi din fracţiunea PCRM -n.r.) nu afectează nici într-un fel partidul, dimpotrivă creează condiţii mai bune pentru activitatea partidului. Ne curăţăm de gunoi, de nămol, de glod, de oameni care nu merită şi nu au meritat niciodată echipa noastră consolidată", a menţionat Vladimir Voronin.

În context, liderul PCRM a accentuat că motivaţia plecării din partid a lui Vladimir Ţurcan, Victor Stepaniuc, Valentin Guznac şi Ludmila Belcencova este o eventuală ofertă materială făcută celor patru din afară, care "este cu mult mai mare decât ceea ce propune partidul". "Partidul nostru nu propune oferte de bani, de posturi, de altceva. Propune numai ca să lucrăm toţi împreună şi să dobândim împreună victorie pentru ţară, pentru popor, pentru toţi noi împreună", a subliniat Voronin.

Preşedintele PCRM a spus că nu cunoaşte care ar fi propunerile făcute celor patru deputaţi, "dar se vede că oferta a fost mare, foarte mare dacă ei au încălcat toate principiile, au trădat şi partidul şi republica şi familia".

Vladimir Ţurcan, Victor Stepaniuc, Valentin Guznac şi Ludmila Belcencova au fost excluşi din fracţiunea parlamentară a PCRM, precum şi din partid şi organele de conducere ale formaţiunii, anunţă un comunicat PCRM.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus