Trimite e-mail | Printeaza
Economie
15.12.2009

Valentin Bodişteanu: Deocamdată nu ştim când vom scumpi produsele petroliere, dar este cert că în scurt timp

Valentin Bodişteanu:  Deocamdată nu ştim când vom scumpi produsele petroliere, dar este cert că în scurt timp

Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanţii companiilor petroliere ce activează pe piaţa Republicii Moldova
Potrivit Serviciul de presă al Guvernului, în cadrul întrevederii au fost abordate probleme ce ţin de importul şi comercializarea produselor petroliere pe piaţa internă, necesitatea modificării actelor normative în vigoare, care reglementează activităţile de pe piaţa produselor petroliere, alte probleme.

Participanţii la şedinţă au făcut un schimb de opinii privind modul în care se formează preţul la produsele petroliere. Prim-ministrul a solicitat agenţilor economici din domeniu să trateze cu maximă responsabilitate acest aspect şi să nu admită majorări nejustificate.

Reprezentanţii companiilor petroliere l-au asigurat pe Prim-ministru că nu vor admite majorări nejustificate. Totodată, ei au solicitat suportul Guvernului în vederea îmbunătăţirii bazei normative care reglementează activitatea pieţei produselor petroliere.

În final, s-a convenit că operatorii de pe piaţa produselor petroliere vor veni cu propuneri concrete în acest sens în timpul apropiat.

Preţurile la benzină şi motorină vor rămâne neschimbate doar în cazul în care dolarul va costa cel mult 11 lei 20 de bani, afirmă un importator de petrol, care a dorit să rămână anonim. Declaraţia a fost făcută pentru Publika.md la puţin timp după întrevederea importatorilor de petrol cu premierul Vlad Filat. După şedinţă, importatorii au anunţat că iniţiativa de scumpire a carburanţilor se amână, întrucât premierul le-a dat asigurări că leul se va aprecia.

Valentin Bodişteanu, preşedintele Uniunii Importatorilor de Petrol a declarat pentru Publika.md: „Deocamdată nu ştim când vom scumpi, dar este cert că în scurt timp. Acum stăm şi calculăm nivelul majorărilor. Vă putem spune că benzina va costa 12,92, iar motorina aproximativ 12 lei".

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus