Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
14.12.2009

Procuratura devine mai transparentă

Începînd de astăzi organele Procuraturii vor deveni mai transparente.

În acest sens, Procurorul General,  Valeriu Zubco a semnat o dispoziţie prin care i-a desemnat pe toţi şefii de Direcţii din cadrul Procuraturii Generale - responsabili de asigurarea principiului transparenţei în cadrul subdiviziunilor pe care le conduc.

În scopul asigurării fluxului de informaţii publice către mass-media în toate situaţiile în care sunt vizate aspecte din activitatea instituţiei, ziariştii îi vor putea contacta la direct pe procurori.

Astfel, în funcţie de subiectul interesat jurnaliştii vor putea face legătură nemijlocit cu şefii de direcţii:


Direcţia exercitare a urmăririi penale  - Sergiu Garabagiu 27-86-60
Direcţia control al urmăririi penale      - Eduard Harunjen 27-77-23
                                                                  Ruslan Popov 54-56-90
Direcţia conducere a urmăririi penale  - Nicolae Chitoroagă 54-80-50
Direcţia judiciară                                   - Liuba Daguţa 22-72-22
Direcţia investigaţii generale               - Iurie Garaba 22-14-44
Aparatul Procurorului General             - Valeriu Diaconu 22-86-35

Concomitent, în procuraturile teritoriale şi specializate responsabili de interacţiunea cu mass-media au fost desemnaţi procurorii-conducători.

Potrivit Procurorului General, pe măsura racordării intereselor societăţii la principiile europene de plasare în centrul atenţiei a drepturilor omului, problema transparenţei în activitatea unuia dintre principalele organe de apărare a normelor de drept - precum Procuratura - a devenit de maximă importanţă. 

De aceia, consider extrem de important ca în sistemul tuturor organelor de drept să fie adoptată o politică unică în domeniul furnizării informaţiei deţinute care ar asigura dreptul cetăţeanului la informaţie, însă nu ar prejudicia bunul mers al urmăririi penale şi nu ar încălca principiul constituţional de prezumţie a nevinovăţiei al persoanelor - a eterat Procurorul General, Valeriu Zubco.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus