Trimite e-mail | Printeaza
Politic
14.12.2009

Ambasada Germaniei va avea un nou sediu

Preşedintele interimar al R.Moldova Mihai Ghimpu a promulgat Legea pentru modificarea şi completarea Legii cu privire la folosirea unor bunuri imobile, adoptată de Parlament la 3 decembrie anul curent.

Modificarările operate în prezenta lege oferă posibilitatea transmiterii terenului şi imobilului din str. Alexei Mateevici nr. 85, aflate în proprietatea publică a statului, pentru construcţia sediului Ambasadei Republicii Federale Germania, imobilul urmând a fi reconstruit conform proiectului iniţial, cu păstrarea stilului arhitectonic specific.

Totodată, conform Hotărârii de Guvern din 1 iunie 1996 cu privire la rezervarea spaţiilor necesare pentru funcţionarea corpului diplomatic acreditat în Republica Moldova, „terenurile şi clădirile de pe str. A. Mateevici sunt rezervate exclusiv în scopul atribuirii spaţiilor necesare corpului diplomatic, reprezentanţelor statelor străine şi a altor organizaţii internaţionale, acreditate în Republica Moldova".

Iniţial, Legea prevedea transmiterea imobilului respectiv pentru construcţia noului sediu al Curţii Supreme de Justiţie. În prezent, Curtea nu dispune de mijloace financiare pentru efectuarea lucrărilor de construcţie, iar termenul identificării acestora este incert. De aceea, s-a considerat oportun a transmite imobilul menţionat pentru sediul Ambasadei Germaniei, ulterior urmând a fi identificat un alt imobil pentru construcţia noului sediu al Curţii Supreme de Justiţie, anunţă Serviciul de presă al Parlamentului.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus