Trimite e-mail | Printeaza
Social
10.12.2009

Uniunea Europeană contribuie la dezvoltarea serviciilor sociale în zonele rurale din Republica Moldova

În cadrul proiectului „Parteneriate sociale transfrontaliere pentru beneficiul bătrânilor solitari" finanţat de Comisia Europeană, în raionul Soroca a fost lansat Centrul de Îngrijire şi Asistenţă pentru persoanele vârstnice solitare "Acasă".

„Prin această iniţiativă, noi ne-am propus să contribuim la dezvoltarea socială durabilă a zonelor eligibile din Moldova şi România prin îmbunătăţirea relaţiilor de cooperare transfrontalieră şi intensificarea colaborării între prestatorii de servicii sociale de pe ambele părţi ale graniţei", a declarat Speranţa Olaru, manager de proiecte din cadrul Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova.

Proiectul „Parteneriate sociale transfrontaliere pentru beneficiul bătrânilor solitari" a fost implementat timp de 16 luni, în perioada 2008-2009 de către Consiliul Raional Soroca în parteneriat cu Consiliul Judeţean Vaslui şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui, România. Iniţiativa a fost desfăşurată în cadrul Programului de Vecinătate România - Republica Moldova 2004-2006 şi a costat 293 990 Euro, dintre care Comisia a contribuit cu 267 300 Euro, echivalent a 90% din bugetul proiectului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus