Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
10.12.2009

S-a lansat primul infochioşc turistic în Moldova

S-a lansat primul infochioşc turistic în Moldova

Pe 8 decembrie a avut loc lansarea oficială a proiectului „Informator Turistic". Acesta reprezintă un terminal informaţional modern care combină tehnologiile touch screen, inovaţiile de ultimă generaţie în comunicaţii, sistemele video în timp real, precum şi multe aplicaţii care permit utilizatorului să acceseze informaţii ce ţin de cazări, servicii, timp liber, evenimente, gastronomie etc. - toate fiind accesibile în cîteva limbi. Vizitatorul poate să telefoneze gratis unităţile care îl interesează, să scrie un email la adresele indicate, să caute pe hartă locaţiile sau să acceseze paginile web ale acestora.

Scopul principal al proiectului este promovarea dezvoltării turistice a localităţ ilor şi regiunilor, respectiv popularizarea pe scara largă a Moldovei şi României în calitate de ţară de destinaţie. La eveniment au participat reprezentanţii SRL "INFORMATOR" precum şi partenerii acestui proiect: Primăria Municipiului Chişinău şi Compania "Moldcell". Edilul capitalei, Dorin Chirtoacă, prezent şi el la eveniment, a subliniat necesitatea implimentării proiectelor de acest gen şi în Moldova pentru a facilita accesul la destinaţiile turistice precum şi dezvoltarea infrastructurii turistice a capitalei.

La evenimentul de inaugurare a primului terminal informativ a fost prezent şi reprezentantul companiei Moldcell, partener al proiectului. "Fiind un proiect ce îmbina în sine valori similare celor promovate de Moldcell, precum: implementarea tehnologiilor noi şi dezvoltarea infrastructurii informaţionale a ţării, comunicarea şi accesul liber la informaţie, am ofe rit cu bunăvoinţă suportul tehnic necesar fiind bucuroşi de realizarea cu succes a proiectului dat. Ne dorim o extindere grabnică a acestui serviciu de care să poată beneficia cât mai multă populaţie", a declarat Irina Creţu, specialist Comunicări Corporative Moldcell.

Dezvoltatorii proiectului doresc extinderea reţelei de infochioşcuri atât în Chişinău cît şi în alte zone turistice ale ţării şi adresează o invitaţie companiilor care doresc plasarea unităţilor sau serviciilor în reţeaua de infochişcuri să îi contacteze Pentru mai multă informaţie accesaţi http://www.informator.md/.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus