Trimite e-mail | Printeaza
Politic
09.12.2009

Vlad Filat a plecat astazi in Germania

 Vlad Filat a plecat astazi in Germania

Liderul PLDM, premierul Vlad Filat a plecat astazi in Germania, unde va participa la Congresul Partidului Popular European. Filat va avea la Bonn si o serie de intalniri bilaterale, inclusiv cu omologii sai din mai multe tari europene.

"Ma voi intalni cu circa 7 premieri ai tarilor Uniunii Europene, inclusiv cu cancelarul german, premierul italian, bulgar, belgian, suedez", a precizat, pentru StireaZilei.md, Vlad Filat.

Premierul a spus ca va discuta cu omologii sai europeni despre problemele Republicii Moldova si despre sprijinul acestor state, inclusiv in integrarea europeana a tarii noastre.

Congresul PPE are loc la Bonn, in perioada 9-10 decembrie, gazdele fiind actualul presedinte Wilfried Martens si cancelarul german, Angela Merkel. Pe agenda Congresului se afla, printre altele, discutarea unor masuri de iesire din criza economica.

La Congres sunt asteptati sa participe peste 1.500 de delegati.

In PPE sunt 74 formatiuni politice din 39 de tari. In 19 tari, sefii guvernelor sunt reprezentanti ai partidelor politice afiliate la PPE. Grupul popularilor europeni este cel mai numeros din Parlamentul European, cu 265 de membri, si detine 9 posturi de comisari europeni, inclusiv presedintele Comisiei Europene.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus