Trimite e-mail | Printeaza
Social
08.12.2009

Primăria Chişinău a înregistrat peste 72 de mii de cereri privind acordarea de compensaţii pentru călătorie în transportul public urban

Potrivit Eugeniei Ceban, director al Direcţiei generale asistenţă socială, în perioada octombrie - noiembrie a.c., municipalitatea a aprobat circa 72.300 de solicitări. În mare parte, compensaţiile pentru luna trecută au fost deja achitate, iar în această săptămână Primăria va transfera Direcţiei de Poştă Chişinău încă 5 milioane lei. Eugenia Ceban a informat că, din numărul total de cereri, aproape 44 de mii sunt din partea pensionarilor şi 13 mii din partea invalizilor.

În context, primarul general al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a solicitat evaluarea situaţiei după introducerea compensaţiilor nominative la transportul public. Edilul capitalei s-a arătat convins că numărul beneficiarilor de compensaţii este mai mare acum decât a persoanelor care anterior au călătorit gratis.

Compensaţiile nominative pentru călătorie în transportul public au fost introduse începând cu 1 octombrie 2009. Valoarea compensaţiei lunare este de 70 lei, anunţă Serviciul de presă al Primariei. 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus