Trimite e-mail | Printeaza
Politic
07.12.2009

În zilele de 8-9 decembrie, Ministrul Iurie Leancă va efectua o vizită la Bruxelles

În zilele de 8-9 decembrie, Ministrul Iurie Leancă va efectua o vizită la Bruxelles

Potrivit MAEIE, în perioada  8-9 decembrie curent, o delegaţie a Republicii Moldova, condusă de Iurie Leancă, Viceprim-ministru, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, se va afla la Bruxelles, unde va participa la două importante evenimente politico-diplomatice.

Reuniunea Ministerială a Parteneriatului Estic care va avea loc pe data de 8 decembrie  va examina primele rezultate înregistrate de această iniţiativă a Uniunii Europene. Şeful diplomaţiei moldoveneşti va relata despre evoluţiile implementării Parteneriatului Estic şi-şi va exprima  viziunea privind căile de eficientizare a aplicării instrumentelor pe care le oferă proiectul respectiv.

În cea de-a doua zi, delegaţia Republicii Moldova va participa la conferinţa „UE - Balcanii Occidentali: să depăşim criza economică", organizată de Comisia Europeană, la care sunt invitaţi Miniştrii de Externe din UE şi din ţările Europei de Sud-Est.

De asemenea, Iurie Leancă va participa la dezbaterile organizate de Centrul pentru Politici Europene din Bruxelles şi va avea întrevederi bilaterale cu omologi din ţările membre ale UE şi cu oficialităţi din cadrul instituţiilor europene.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus