Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2009-11-30/vor-fi-relansate-licitatziile-funciare-13300.html
Data: Nov 30, 2009 (14:28)

Vor fi relansate licitaţiile funciare

Primăria Chişinău va relansa procesul de organizare a licitaţiilor funciare. Despre aceasta a informat în cadrul şedinţei operative de la Primărie viceprimarul Nistor Grozavu. Lista terenurilor care urmează a fi expuse spre licitaţie va fi înaintată spre examinare şi aprobare Consiliului municipal Chişinău.

Potrivit lui Vlad Modârcă, arhitect-şef al Chişinăului, Direcţia arhitectură, urbanism şi relaţii funciare a identificat şi a propus spre atribuire prin intermediul lictaţiilor funaciare 17 loturi de teren care urmează a fi vândute, 3 - spre arendare şi un teren pentru atribuire prin concurs.

La rândul său, Vitalie Mazur, primar al oraşului Codru, suburbie a municipiului Chişinău, a menţionat că săptămâna trecută primăria din localitate a organizat o licitaţie funciară, la care au fost prezenţi un număr impunător de participanţi. Pentru fiecare lot de teren au concurat între 3 şi 10 pretendenţi, iar preţul final pentru fiecare teren s-a majorat de 7 - 8 ori faţă de preţul iniţial.

În context, primarul general Dorin Chirtoacă s-a pronunţat pentru relansarea concursurilor funciare. Primarul de Chişinău a subliniat că licitaţiile urmează a fi organizate transparent, la care să participe cât ma multe persoane fizice sau juridice.