Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
30.11.2009

Procurorii investighează cazul decesului unui militar

Sâmbătă, 28 noiembrie 2009, Procuratura militară Chişinău, a dispus începerea urmăririi penale pe faptul decesului militarului în termen al Batalionului 1 Independent a Forţelor de Menţinere a Păcii Rusnac Ivan (încălcarea regulilor de mânuire a armei, care a provocat din imprudenţă decesul unei persoane).

Procurorii au stabilit că, la 27 noiembrie 2009, soldatul Rusnac I. a fost numit în serviciul de gardă în calitate de santinelă.

Pentru efectuarea serviciului soldatul a fost dotat cu un pistol automat de model AK 74 şi două încărcătoare cu cartuşe de luptă.

La 28 noiembrie 2009, în jurul orei 01.55, la soldatul Rusnac I. a fost depistată o plagă penetrantă prin împuşcare în regiunea toracică.

Militarul a fost transportat la Spitalul Clinic Militar Central, unde i-a fost acordat ajutorul medical necesar, însă ulterior a fost constat decesul acestuia.

Actualmente, procurorii întreprind toate măsurile întru stabilirea circumstanţelor decesului soldatului, relatează Serviciul de presă al Procuraturii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus