Trimite e-mail | Printeaza
Politic
30.11.2009

Moldova şi Ucraina au convenit asupra lucrărilor de demarcare a frontierei

Moldova şi Ucraina au convenit asupra lucrărilor de demarcare a frontierei

În timpul apropiat Moldova şi Ucraina vor demara lucrările de demarcare a sectorului central (transnistrean) al frontierei moldo-ucrainene. Despre aceasta a comunicat luni, serviciul de presă al MAE ucrainean.

În cadrul negocierilor desfăşurate sâmbătă, 28 noiembrie la Kiev, părţile au convenit să accelereze soluţionarea problemelor ce ţin de litigiile patrimoniale, prin semnarea în timpul apropiat a unui protocol în acest sens.

De asemenea, potrivit serviciului de presă al MAE ucrainean, a fost stabilită înţelegerea privind paşii comuni în direcţia păstrării şi evoluţiei ecosistemului din bazinul Nistrului. Totodată, părţile şi-au exprimat disponibilitate de a semna acordul privind respectarea drepturilor minorităţilor naţionale .

Serviciul de presă al MAEIE de la Chişinău a comunicat, la rândul său. că în cadrul discuţiilor au fost abordate aspectele prioritare de pe agenda relaţiilor bilaterale, în special, demarcarea frontierei, unele chestiuni legate de proprietate, relansarea activităţii Comisiei interguvernamentale de cooperare comercial-economică.

MAEIE mai menţionează că discuţiile au vizat, de asemenea, problema anulării definitive a garanţiilor financiare la trecerea cetăţenilor moldoveni peste frontiera ucraineană (actualmente, sistată temporar la solicitarea autorităţilor moldoveneşti), precum şi cooperarea trilaterală Moldova - Ucraina - UE, inclusiv în cadrul Parteneriatului Estic.

Părţile au reiterat disponibilitatea de a soluţiona problemele existente în relaţiile bilaterale în mod constructiv şi pragmatic, ţinând cont de interesele ambelor state, mai comunică MAEIE.

 

cuvinte-cheie: demarcare | frontiera

Comentarii (0)

 

Related news

Sus