Trimite e-mail | Printeaza
Politic
30.11.2009

Gheorghi Panaiotov - noul ambasador al Bulgariei în R.Moldova

Potrivit MAEIE, viceministrul de externe, Natalia Gherman, l-a primit astăzi pe Gheorghi Panaiotov, Ambasadorul agreat al Republicii Bulgaria în Republica Moldova, care şi-a prezentat copiile scrisorilor de acreditare.

Interlocutorii au apreciat ascensiunea în consolidarea dialogului bilateral şi au remarcat importanţa realizării unui progres semnificativ în relaţiile economice moldo-bulgare, inclusiv prin studierea oportunităţilor investiţionale din Moldova.

Natalia Gherman a evidenţiat succesele obţinute de actualul Guvern în vederea avansării dialogului politic cu Uniunea Europeană. La rândul său, Ambasadorul Panaiotov a reiterat susţinerea de către ţara sa a procesului de integrare europeană a Republicii Moldova. Diplomatul a accentuat că Bulgaria va continua să promoveze mesajul pro-european al Moldovei în cadrul organizaţiilor regionale şi internaţionale. Totodată, Bulgaria şi-a arătat disponibilitatea de a contribui cu asistenţă la nivel de experţi ajutând Moldova să obţină rezultate notorii în realizarea cu succes a reformelor interne în conformitate cu exigenţele comunităţii europene.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus