Trimite e-mail | Printeaza
Politic
26.11.2009

Viceministrul Natalia Gherman în vizită la Londra

Potrivit MAEIE, la 26 noiembrie curent,  Natalia Gherman, Viceministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, va efectua o vizită la Londra, unde va avea întrevederi cu factori de decizie din cadrul Guvernului şi Parlamentului britanic.

Programul vizitei include întrevederi cu Chris Bryant, Ministru pentru Europa la Ministerul de Externe, Preşedinţii Comisiilor pentru Politică Externă, Mike Gapes, şi pentru Afaceri Interne, Keith Vaz, din cadrul Camerei Comunelor, Preşedintele Comisiei UE a Camerei Superioare, Lordul Roper, cu responsabili din cadrul Ministerului britanic de Interne.

Pe agenda vizitei mai figurează o întâlnire cu membrii Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Moldova, precum şi o întrevedere cu oficiali de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

În cadrul discuţiilor se preconizează abordarea diverselor aspecte privind politica bilaterală şi cooperarea pe dimensiunea integrării europene. De asemenea, va fi examinată colaborarea sectorială în domenii precum economie şi comerţ, asistenţă tehnică, apărare, justiţie şi afaceri interne, inclusiv problema regimului de călătorii în Marea Britanie pentru cetăţenii moldoveni, alte subiecte de interes reciproc.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus