Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
25.11.2009

Un lot de muniţii depistat de către ofiţerii SIS în UTA Găgăuzia

Potrivit unui comunicat al Serviciul de Informaţii şi Securitate, la data de 23 noiembrie curent, de către ofiţerii SIS ai Direcţiei Teritoriale UTA Găgăuzia a fost depistat un lot de muniţii în regiunea de vest a municipiului Comrat. 
     
Operaţiunea a fost realizată cu succes în urma unui complex de măsuri operative de investigaţii care au fost racordate la realizarea planului de acţiuni în vederea cercetării tuturor cauzelor şi circumstanţelor în care s-a produs deflagraţia din 14 octombrie 2009 din centrul Chişinăului. Astfel, colaboratorii Serviciului au sechestrat o grenadă de luptă de model F1 cu amorsor, 2 grenade de instruire de tip RGD-5 cu amorsor, 400 gr. de  trotil şi un număr impunător de cartuşe de calibru 5.45 şi  7.62. 
     
Este de menţionat că pe parcursul ultimelor luni ofiţerii Direcţiei Teritoriale UTA Găgăuzia SIS RM au desfăşurat mai multe acţiuni în vederea studierii şi identificării persoanelor care ar putea deţine ilegal armament din perioada conflictului din Sudul ţării de la începutul anilor ‛90 cu scopul convingerii acestora să predea benevol muniţiile din posesie. 

Totodată, Serviciul de Informaţii şi Securitate se adresează tuturor cetăţenilor care deţin informaţii despre persoanele care posedă ilegal armament ori muniţii să ofere aceste date în condiţii de maximă confidenţialitate forţelor de ordine.   

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus