Trimite e-mail | Printeaza
Politic
25.11.2009

Reprezentantul UE la Chisinau: "Problema cetateniei romane, afacere interna a Romaniei"

Reprezentantul UE la Chisinau:

Reprezentantul special al Uniunii Europene in Republica Moldova, Kalman Mizsei, a declarat ca "temerile legate de acordarea cetateniei romane locuitorilor Republicii Moldova sunt mult exagerate".

In plus, conform Agerpress, in interviul acordat cotidianului "Den", din Kiev si aparut marti, Mizsei a precizat ca politica Romaniei in privinta acordatrii cetateniei reprezinta o problema interna a acestei tari.

"Aceasta practica nu se deosebeste de practicile altor state membre ale UE in respectivul domeniu", a mai adaugat reprezentantul UE.

Totodata, Mizsei a mai spus ca aceasta politica nu va avea un efect negativ asupra rezolvarii diferendului transnistrean. Mai mult decat atat, Mizsei e de parere ca reformele economice si politice din Republica Modova, precum si aprofundarea proceselor de integrare a celor doua parti ale Nistrului vor creste atractivitatea republicii in ochii locuitorilor din Transnistria. Acest lucru va constitui un factor pozitiv pentru reglementare. Mizsei i-a asigurat pe ziaristii ucraineni ca "Romania, ca tara vecina Republicii Moldova si membru al UE cu drepturi depline, influenteaza pozitiv aceste procese", dupa cum noteaza Agerpres. (Ziua)

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus