Trimite e-mail | Printeaza
Social
24.11.2009

ÎS „Servicii Transport Auto” acuzată de neglijenţă în gestionarea creditului de 3,23 mil. euro de la "Banca de Economii"

Procuratura Generală a dispus începerea urmăririi penale pe faptul neglijenţei în serviciu din partea factorilor de decizie ai ÎS „Servicii Transport Auto” la gestionarea mijloacelor financiare din creditul contractat de la SA „Banca de Economii”.

Din ordonanţa de începere a urmăririi penale reiese că, în 2004, între ÎS „Servicii Transport Auto” şi Uzina „SOR Libchavy Spol” SRO din Cehia a fost încheiat un contract privind procurarea a 64 autobuze de tipul SOR C 10,5.

În scopul contractării unui credit de la SA „Banca de Economii”, a fost acceptată depunerea în gaj a mai multor loturi de teren, imobile, un complex sportiv-nautic şi o construcţie ne finisată.

Între SA „Banca de Economii” şi ÎS „Servicii Transport Auto” a fost încheiat un contract de credit, conform căruia Banca a acordat întreprinderii un credit în sumă de 3,230 mii Euro, în scopul procurării a 22 de autobuse.

Creditul a fost contractat de către factorii de decizie ai ÎS „Servicii Transport Auto” în lipsa unui business-plan bine argumentat, privind modalitatea de obţinere a veniturilor din prestarea serviciilor de transport auto de pasageri şi bagaje.

Procurorii au stabilit că, procurarea autobuzelor de model  SOR C10,5 nu a fost oportună, deoarece acestea nu sunt tehnologice la capitolul deservirea şi reparaţia tehnică, piesele de schimb fiind foarte scumpe, preţul lor fiind analogic cu cel al autobuselor de o clasă mai superioară.

Astfel, ÎS „Servicii Transport Auto”, având restanţe la creditul nerambursat, n-a întreprins măsuri pentru achitarea acestuia, acumulând dobânzi şi penalităţi în sumă totală de 35 mil. 068 mii 307 lei şi 2 mil, 860 mii 080 euro, mai comunică  Procuratura Generală.

cuvinte-cheie: transport | Procuratură

Comentarii (0)

 

Related news

Sus