Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2009-11-24/business-expert-shi-economist-fuzioneaza-13195.html
Data: Nov 24, 2009 (20:06)

Business Expert şi ECOnomist fuzionează

Publicaţiile economice de limbă română Business Expert şi ECOnomist anunţă fuzionarea până la sfârşitul anului 2009 şi lansarea unui nou brand pe piaţa media din Republica Moldova.

Fuziunea are drept scop publicarea într-un format nou, mai calitativ, a unui ziar de afaceri şi finanţe, precum şi consolidarea pe segmentul de informaţii economice on-line.

În urma fuziunii, va fi editat, într-un concept editorial nou, un ziar săptămânal de limbă română, care va conţine ştiri, comentarii şi analize despre afaceri, finanţe, politici economice, informaţii utile managerilor şi cititorilor interesaţi de procesul economic din Republica Moldova. Ziarul va apărea într-o formă g rafică nouă, dar şi cu o nouă abordare jurnalistică.

În acelaşi timp, abonaţii Business Expert vor primi zilnic mai multe ştiri în regim on-line.

„Fuziunea urmăreşte atingerea unui nou nivel de calitate în ziaristica economică. Va fi construită o echipă profesionistă, care să răspundă aşteptărilor înalte pe segmentul economic al pieţei media", a declarat Vlad Bercu, redactorul-şef al grupului de presă Economist Business Expert.

ECOnomist este primul săptămânal economic de limbă română, lansat acum cinci ani. În acest moment, publicaţia se adresează unui public de peste 30 000 de cititori. Ziarul este tipărit pe 16 pagini, într-un tiraj de 6500 de exemplare şi este distribuit pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Business Expert este prima publicaţie on-line de afacer i din Republica Moldova. Buletinul apare în format electronic de două ori pe săptămână, fiind distribuit gratuit la peste 2500 de abonaţi din Republica Moldova şi de peste hotare. Pagina www.businessexpert.md este actualizată zilnic cu cele mai noi ştiri din domeniul economic.