Trimite e-mail | Printeaza
Politic
23.11.2009

Ministrul Iurie Leancă întreprinde o vizită de lucru în Italia

 Potrivit MAEIE, în zilele de 23-24 noiembrie curent, Iurie Leancă, Viceprim-ministru, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, întreprinde o vizită de lucru în Italia la invitaţia Ministrului italian de Externe, Franco Frattini.

La Roma, Ministrul va discuta cu şeful diplomaţiei italiene şi va avea întrevederi cu Lamberto Dini, Preşedintele Comisiei Afacerilor Externe a Senatului, Stefano Stefani, Preşedintele Comisiei Afacerilor Externe a Camerei Deputaţilor, Riccardo Migliori, Preşedintele delegaţiei italiene din cadrul Adunării parlamentare OSCE, Tarcisio Bertone, Cardinal, Secretar de Stat al Vaticanului. Pe agenda vizitei mai figurează  întrevederi cu oameni de afaceri şi investitori italieni, precum şi cu reprezentanţi ai comunităţilor de moldoveni aflaţi în Italia.

 În cadrul discuţiilor cu autorităţile italiene vor fi abordate probleme privind impulsionarea relaţiilor bilaterale, cooperarea pe dimensiunea  integrării europene a Republicii Moldova, cadrul juridic pentru asigurarea protecţiei sociale a cetăţenilor moldoveni aflaţi la muncă în Italia, alte subiecte de interes reciproc.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus