Trimite e-mail | Printeaza
Politic
23.11.2009

Medvedev consideră Parteneriatul Estic inutil

Medvedev consideră Parteneriatul Estic inutil

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a apreciat luni că Parteneriatul Estic, lansat de Uniunea Europeană cu şase ţări din fosta URSS, nu are nicio utilitate, relatează AFP.

"Nu văd nimic extraordinar în Parteneriatul Estic. Nu îi văd nici utilitatea", a spus el, în cursul unei întâlniri cu presa belarusă organizată la Barviha, în apropiere de Moscova.

"Nu văd nimic orientat împotriva ţării noastre. Dar, dacă vor fi discutate subiecte antiruse, nu îmi va plăcea", a adăugat el.

La un summit UE-Rusia din luna mai, Medvedev a avertizat în legătură cu o eventuală transformare a acestui parteneriat într-o alianţă "antirusă", în pofida tentativelor europene de a-i da asigurări.

Parteneriatul Estic, din care fac parte Belarusul, Ucraina, Republica Moldova, Georgia, Armenia şi Azerbaidjanul, a fost lansat la începutul lunii mai şi vizează să consolideze relaţiile economice şi politice dintre UE şi aceste ţări.

Potrivit multor analişti, acest proiect, ce are un buget de 600 de miliarde de euro până în 2013, rămâne modest în ceea ce priveşte riscul de instabilitate pe care îl reprezintă aceste ţări. Risc ilustrat de evenimentele din 7 aprilie din Republica Moldova, de tensiunile constante dintre Moscova şi Tbilisi şi de criza politică din Ucraina. (NewsIn)

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus