Trimite e-mail | Printeaza
Externe
22.11.2009

Românii din RM stau în cozi pentru a-şi vota preşedintele

Românii din RM stau în cozi pentru a-şi vota preşedintele

Sute de basarabeni cu cetăţenie românească au luat cu asalt secţiile de votare din teritoriul RM în ziua alegerilor prezidenţiale, şi a referendumului desfăşurat în   România. Alegătorii s-au arătat revoltaţi faţă de felul în care a fost organizată procedura de vot, însă au declarat că în pofida cozilor de zeci de metri şi a orelor pierdute  în aşteptare, vor insista să-şi dea votul pentru un viitor european, transmite Vocea Basarabiei.

Alegătorii au început să se adune în faţa secţiei consulare a Ambasadei României chiar înainte de ora deschiderii secţiei de votare. Majoritatea, însă, a avut de stat în cozi ore în şir pentru a-şi putea exercita dreptul la vot.  Astfel, aproape de ora 17,  numărul persoanelor continua să crească.

Alegătorii susţin că se grăbesc să-şi dea votul pentru un viitor european, o ţară liberă cu cetăţeni liberi. Totodată, creditul de încredere acordat unei candidaturi din cele 12, este bazat şi pe speranţa că viitoarea conducere va sprijini în continuare românii din Basarabia.

Profirde Mihaela, observator în cadrul secţiei de votare, a declarat că deocamdată scrutinul decurge fără abateri, şi că deja s-au întreprins măsuri pentru a grăbi procesul.

Era greu să nu observi că majoritatea  deţinătorilor cetăţeniei române, doritori să influențeze cumva destinul de mai departe al ţării, au fost persoane mai în vârstă. Am dorit să aflu unde sunt tinerii în această zi. Părerile celor prezenţi la vot s-au divizat în două  direcţii.

La scrutin au putut participa şi cetăţenii din raioanele Cahul, Bălți, Ungheni, Nisporeni, Orhei, Soroca, Căușeni, Anenii Noi şi Giurgiulești.


 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus