Trimite e-mail | Printeaza
Externe
22.11.2009

MAE: Cei mai activi alegători sunt românii de la Chişinău, Bruxelles, Dublin, Viena şi Zaragoza

Pe baza informaţiilor primite de la misiunile României, până la ora 14.00, ora României, la secţiile de vot deschise în străinătate au votat, pe baza estimărilor preşedinţilor de secţii aproximativ 27.500 de cetăţeni români.

Participarea cea mai numeroasă s-a înregistrat la secţiile de vot din Chişinău,  cele 2 secţii de votare de la Bruxelles, Dublin, Viena şi Zaragoza.

La ora 14.00, ora României s-au deschis secţiile de vot de la: Ottawa, Moncton, Toronto, Montreal, Bogota, Lima, Washington, Atlanta, Norfolk, Cleveland, Charlotte, New York, Hollywood, Philadelphia, Boston, Bridgeport, Detroit.
 
La ora 15.00 a început votul în secţiile de la Mexico City şi la alte secţii de votare din SUA: cele patru secţii de votare din Chicago, secţiile din Dallas, Houston, Larose, Niles şi Minneapolis, iar la ora 16.00 şi ora 17.00 ora României se deschid restul secţiilor din SUA.

Votul decurge în condiţii normale. Nu s-au înregistrat situaţii deosebite.
O fotocronică a desfăşurării votului în străinătate poate fi vizualizată accesând link-ul: http://www.flickr.com/photos/maeromania/ .
 
Mai multe informaţii privind desfăşurarea alegerilor pentru Preşedintele României şi referendumul naţional în străinătate se pot regăsi pe site-ul MAE, la secţiunea special dedicată acestora: http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=40633 , precum şi pe site-urile misiunilor diplomatice ale României în străinătate.
 
De asemenea, informaţii suplimentare referitoare la organizarea alegerilor prezidenţiale şi a referendumului naţional în străinătate pot fi urmărite pe contul de Twitter al MAE, link: http://twitter.com/MAERomania, precum şi pe pagina de Facebook a MAE, link: http://www.facebook.es/pages/Bucharest-Romania/Ministry-of-Foreign-Affairs-Romania/151413047167.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus