Trimite e-mail | Printeaza
Politic
21.11.2009

Filat a avut o convorbire telefonică cu Băsescu, cu o zi inainte de alegeri

Filat a avut o convorbire telefonică cu Băsescu, cu o zi inainte de alegeri

Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi o convorbire telefonică cu Preşedintele României Traian Băsescu, anunţă Serviciul de presă al Guvernului.

Cei doi oficiali au făcut un scurt schimb de opinii despre situaţia din cele două ţări, ca urmare a vizitei de lucru întreprinse recent la Bucureşti de către Prim-ministrul Republicii Moldova.

Vlad Filat şi Traian Băsescu au discutat despre mersul îndeplinirii înţelegerilor la care s-a ajuns în timpul vizitei, în special în ceea ce ţine de urgentarea punerii în aplicare a Acordului privind micul trafic la frontieră. Premierul i-a comunicat Preşedintelui României că, la şedinţa Guvernului Republicii Moldova din 18 noiembrie, a fost aprobată decizia care a finalizat procedurile interne relevante.

„Vă vom fi recunoscători dacă şi partea română va finaliza procedurile interne, ceea ce va oferi posibilitatea deplinei aplicări operaţionale a documentului", a menţionat Prim-ministrul. 

Un alt subiect de discuţii l-a constituit preconizata deschidere a consulatelor  României la Cahul şi Bălţi şi a Republicii Moldova la Iaşi.

Cei doi oficiali au pledat pentru deschiderea cît mai curînd posibilă a podului Rădăuţi-Lipcani, pentru urgentarea îndeplinirii înţelegerilor la care s-a ajuns în timpul vizitei la Bucureşti.

Vlad Filat şi Traian Băsescu au optat  pentru menţinerea în continuare a unui dialog bilateral permanent şi constructiv.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus