Trimite e-mail | Printeaza
Politic
20.11.2009

Întrevedere Vlad Filat - Vladimir Putin

Întrevedere Vlad Filat - Vladimir Putin

Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu Vladimir PUTIN, Prim-ministrul  Federaţiei Ruse, la Ialta, unde cei doi au participat la reuniunea Consiliului Şefilor de Guverne al Comunităţii Statelor Independente.
 
Vladimir Putin a menţionat că relaţiile dintre Federaţia Rusă şi Republica Moldova sau dezvoltat destul de activ în ultimii ani.
Prim-ministrul Federaţiei Ruse a apreciat, în special nivelul ascendent al relaţiilor comercial-economice dintre cele două ţări.
 
„Am o deosebită plăcere să discut cu Dvs. despre relaţiile bilaterale dintre ţările noastre", a declarat Vladimir Putin.
 
Vlad Filat  a menţionat că Republica Moldova  mizează pe pragmatism în relaţiile bilaterale.
 
Prim-ministrul a subliniat că Republica Moldova îşi va îndeplini obligaţiunile pe care le are şi pe care şi le va asuma în viitor.
 
Părţile au abordat tematica eventualităţii acordării unui credit de către Federaţia Rusă Republicii Moldova.
 
În context, Prim-ministrul Vlad Filat l-a informat pe Vladimir Putin că Republica Moldova a finisat negocierile cu Fondul Monetar Internaţional şi ar putea relua negocierile pe marginea creditului pe care preconizează să-l acorde Federaţia Rusă, exprimîndu-şi speranţa că acestea se vor solda cu succes.
 
În cadrul întrevederii au fost discutate şi alte chestiuni, inclusiv şi cea cu privire la conflictul transnistrean, relatează Serviciul de presă al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus