Trimite e-mail | Printeaza
Politic
19.11.2009

Premierul Republicii Moldova, Vlad Filat, intentioneaza ca la Ialta sa discute cu Putin problema transnistreana

Premierul Republicii Moldova, Vlad Filat, intentioneaza ca la Ialta sa discute cu Putin problema transnistreana

Primul-ministru moldovean Vlad Filat intentioneaza sa discute cu omologul sau rus Vladimir Putin, cu prilejul reuniunii sefilor de guvern din CSI, ce va avea loc la 20 noiembrie la Ialta (Ucraina), problema reglementarii transnistrene. Intr-un interviu pentru ITAR-TASS, premierul moldovean s-a pronuntat pentru reluarea negocierilor privind solutionarea situatiei din Transnistria si pentru intarirea increderii intre cele doua maluri ale Nistrului, informeaza Agerpres.

Potrivit agentiei de presa ruse, Vlad Filat a negat in interviul mentionat informatiile aparute in presa de la Chisinau, potrivit carora noua conducere moldoveana intentioneaza sa ceara Rusiei, intr-o forma ultimativa, sa-si retraga trupele din Transnistria.

"In declaratiile pentru presa, eu m-am pronuntat pentru o discutie deschisa, principiala privind reglementarea transnistreana", a declarat premierul moldovean.

El a subliniat in continuare ca Republica Moldova este o tara neutra si ca autoritatile de la Chisinau s-au pronuntat intotdeauna pentru retragerea de pe teritoriul ei a trupelor straine, a armamentului si munitiilor acestora. "Eu consider ca, in situatia, cand pe malurile Nistrului este deja pace de mai multi ani, formatul de mentinere a pacii trebuie schimbat. In nici un caz nu trebuie ca acolo sa stea soldati cu arme si tehnica militara", a afirmat Vlad Filat.

In acelasi interviu, premierul moldovean a subliniat ca "o solutie pentru Transnistria poate fi gasita numai la masa negocierilor, tinand cont de interesele tuturor partilor implicate"

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus