Trimite e-mail | Printeaza
Politic
19.11.2009

Iurie Muntean: Declaraţiile publice şi învinuirile în adresa mea din partea funcţionarilor de rang înalt Chetraru, Lazăr şi Filat îmi defăimează onoarea şi cinstea

Conferinţa de presă a deputatului PCRM, Iurie Muntean (19.11.2009)

 

  • Stimaţi colegi, de la bun început aş dori să dau o apreciere generală a celei obraznicii admise în cadrul şedinţei de ieri a Guvernului de către domnul Filat şi un şir de funcţionari din majoritatea liberal-democrată:

Este o încercare de a intimida deputaţii comunişti în ajunul celei de a doua tentative de a alege preşedintele ţării. Este evident, că anume ameninţările, şantajul şi defăimarea sînt propunerile Alianţei către comuniştii pentru a vota candidatura la postul de Preşedintele al Repblicii Moldova.

  • Declaraţiile respectivă denotăşi frica crescîndăa actualei guvernări faţă de PCRM, în prezent aflatăîn opoziţie, care nu numai căprin activităţile sale, dar şi însăşi prin prezenţa sa discreditează Alianţa pentru Integrare Europeană.
  • În ceea ce priveşte nemijlocit Hotărîrea Guvernului cu privire la autorizarea importului de carne, toţi cunosc că această hotărîre a permis revitalizarea producerii autohtone de carne şi echilibrarea intereselor producătorilor cu cele ale consumatorilor în ceea ce priveşte consumul de produse inofensive şi de calitate (creşterea producerii pînă la 100000 tone anual, 50000 angajaţi, creşterea veniturilor la buget, importul produselor inofensive şi de calitate, reducerea contrabandei etc.).
  • Mai mult ca atît, una din cauzele introducerii acestei măsuri a fost intenţia Guvernului de a contracara fluxul masiv de contrabandă cu carne. Contrabandă, care aducea prejudiciu şi producătorilor autohtoni, şi consumatorilor şi bugetului (marca electronică de control).
  • Şi cred că mai multe întrebări faţă de domnii Lazăr, Filat, Chetraru şi alţii vor apărea mai tîrziu din partea producătorii autohtoni de carne, pe care aceşti domni practic îi lasă fără viitor, deschizînd calea importului masiv! Iar consumatorii deja astăzi se pot convinge în falsitatea învinuirilor în adresa mea şi a colegilor mei - este suficient să vedem că timp de două luni de învinuiri goale privind monopolizarea şi luptă cu presupusa majorare a preţurilor la carne pentru consumatori, situaţia practic nu s-a schimbat. Unde este, dle Lazăr, promisa de dumneavoastră carne de 10 lei?
  • Este evident că şi actuala guvernare consideră mecanismul eficient, dovadă fiind faptul că Hotărîrea noastră nu doar că nu a fost abrogată, dar chiar prelungită pînă în februarie 2010.
  • În ceea ce ţine de învinuirile în adresa mea în presupusa apartenenţă la o oarecare „mafie a cărnii", în monopolizarea de către mine a pieţei, vreau să spun autorilor obrăzniciei şi altora, că nu e cazul să judecaţi oamenii după sine. Nu despre mine pe parcursul a zeci de ani presa a scris despre dosarele penale pentru contrabandă, inclusiv în România. Din aceste considerente, aceluiaşi domnul Chetraru i-aş recomanda să nu participe în jocurile politice murdare, să nu fie marionetă în mîinele funcţionarilor de rang înalt sau colegilor din partidul democrat.
  • Evidenta componentă politică în acţiunile conducătorului CCCEC, domnul Chetraru, precum şi politizarea altor structuri - Procuratura generală şi MAI, sînt rezultatul împărţirii acestor funcţii între partide în baza de algoritm, dar nu pe principii de profesionalism. Astăzi este evident, că dl Chetraru este un instrument de presiune politică asupra opoziţiei în mîinele Partidului Democrat şi Alianţei în general. Consider că această metodă de „dialog politic" nu face onoare aşa numitor „democraţi" şi „pacificatori" politici.
  • Declaraţiile publice şi învinuirile în adresa mea din partea funcţionarilor de rang înalt Chetraru, Lazăr şi Filat îmi defăimează onoarea şi cinstea. Aceste acţiuni ale înalţilor reprezentanţi ai puterii reprezintă o încercare conştientă de a mă denigra pe mine şi colegii mei şi PCRM-ul în general. Luînd în consideraţie caracterul evident ilegal al învinuirilor şi declaraţiilor publice în adresa mea, consider necesar de a mă adresa în judecată pe cazul dat. Sînt convins că judecata va da o apreciere justă acţiunilor lui Chetraru şi altor funcţionari.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus