Trimite e-mail | Printeaza
Politic
19.11.2009

Fostul Guvern era mai sceptic în ceea ce priveşte aderarea la Uniunea Europeană, diplomat ungar

"Procesele care au demarat în Republica Moldova sînt optimiste şi arată foarte clar angajamentele asumate de actualul Guvern. Fostul Guvern era mai sceptic în ceea ce priveşte aderarea la Uniunea Europeană", a declarat secretarul de stat al Ministerului afacerilor externe al Republicii Ungare Gabor Iklody.

În cadrul întrevederii avute joi cu premierul Vladimir Filat, Gabor Iklody a spus că acţiunile noului Guvern demonstrează foarte clar dorinţa Republicii Moldova de a deveni membră a UE.

La rândul său, directorul politic al Ministerului Afacerilor Externe al Regatului Belgia Jean-Arthur Regibeau, care a participat la întâlnirea cu premierul moldovean, a spus că Belgia şi Ungaria susţin aspiraţiile europene ale Republicii Moldova.

„Belgia, este membru mai vechi al UE, iar Ungaria - unul mai nou, dar ambele state sînt gata să ofere susţinere Republicii Moldova pe calea apropierii de standardele europene", a spus Jean-Arthur Regibeau

Premierul Vladimir Filat a mulţumit guvernelor Belgiei şi Ungariei pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova.

"Cetăţenii Republicii Moldova îşi doresc aderarea la Uniunea Europeană, iar Guvernul Republicii Moldova va depune toate eforturile pentru ca viitorul ţării să fie anume în UE. Noi conştientizăm că procesul de integrarea este unul complicat, care presupune multe reforme, dar şi costuri, şi în acest context mizăm pe susţinerea logistică şi financiară a partenerilor internaţionali", a spus Prim-ministrul.

Filat a menţionat că Republica Moldova au nevoie de o perspectivă clară referitor la integrarea în UE. "Sperăm că deja în luna decembrie curent vom demara negocierile cu Uniunea Europeană pe marginea semnării Acordului de liberalizare a regimului de vize", a spus premierul.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus