Trimite e-mail | Printeaza
Social
19.11.2009

CCCEC precizează: Persoanele nominalizate ca fiind implicate în importul ilicit de carne nu au dosare penale

În contextul distorsionării de către unele instituţii media a declaraţiilor cu privire la identificarea unor scheme de monopol pe piaţa produselor din carne, facute la 18 noiembrie, în cadrul şedinţei Guvernului, Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei a făcut unele precizări.

În declaraţia CCEC se arată că în cadrul urmaririlor penale ce vizeaza importul ilicit al cărnii, Centrul examineaza activitatea Comisiei de specialitate în contextul relevării elementelor de protecţie sau corupţie în activitatea desfăşurată de aceasta.

La şedinţa Guvernului au fost specificate numele conducătorilor Comisiei menţionate care au avut funcţia de a asigura legalitatea operaţiunilor de import al cărnii.

"În această ordine de idei Centrul notează că, nici o persoană vizată în declaraâia de ieri nu are la etapa actuală vreo calitate procesuală", se arată în declaraţia CCCEC.

Directorul Centrului petru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei (CCCEC), Viorel Chetraru, a declarat miercuri, în şedinţa Guvernului că deputatul comunist Iurie Muntean este bănuit de implicare în  monopolizarea  importului de carne.

Totodată, Chetraru a făcut publice numele lui Anatolie Spivacenco, fost vice-ministru al Agriculturii, şi a oamenilor de afaceri Anatolie Tritiac, Vitalie Burlacu, Nicolae Curtoglo, Serghei Iralov şi Vladimir Soroca, care ar fi implicaţi în această activitate.

cuvinte-cheie: CCCEC

Comentarii (0)

 

Related news

Sus