Trimite e-mail | Printeaza
Externe
17.11.2009

Basescu ii cheama la vot pe romanii din R. Moldova: Va astept sa va spuneti cuvantul si sa optati pentru reformarea Romaniei si pentru reintalnirea noastra cat mai curand in cadrul UE

"Va astept pe 22 noiembrie 2009 in cele 13 sectii de votare deschise pe teritoriul Republicii Moldova, pentru a va exprima dreptul de vot. Va astept sa va spuneti cuvantul si sa optati pentru reformarea Romaniei si pentru reintalnirea noastra cat mai curand in cadrul Uniunii Europene", este indemnul adresat de presedintele Traian Basescu si candidat pentru un al doilea mandat romanilor din Republica Moldova, intr-o scrisoare in care enumera toate actiunile sale de sustinere a Chisinaului.

"Anul acesta a fost unul plin de incercari pentru Republica Moldova. Un an in care ati dat dovada de mult curaj si ati luptat pentru a apara ceea ce avem mai scump - libertatea. Doresc sa va asigur, cu acest prilej, ca atat anul acesta, dar si pe parcursul intregului mandat de Presedinte a Romaniei, nu am incetat nici o clipa sa sustin ca locul Republicii Moldova este in cadrul unei Europe Unite si prospere", isi incepe mesajul adresat romanilor din republica Moldova seful statului.

El aminteste ca a incercat, din prima zi a mandatului sau, sa intareasca relatiile bilaterale si in acest sens, prima vizita in calitate de sef al statului roman a facut-o la Chisinau, "pentru ca suntem acelasi popor!". Presedintele Basescu arata ca a sustinut aderarea Moldovei la UE in toate vizitele sale la Bruxelles, Washington si Moscova si ca a solucitat autoritatilor romane competente, parlamentului si Guvernului, sa inlesneasca procedurile de redobandire a cetateniei romane, "un drept ce va apartine".

"Am marit cu 1000 de locuri numarul burselor  acordate tinerilor basarabeni in institutiile de invatamant din Romania. Am insistat ca toti elevii si studentii romani aflati la studii in tara sa primeasca, imediat, cetatenia romana, pentru a se putea bucura de toate drepturile pe care le au astazi cetatenii europeni. Am admirat cum tinerii basrabeni s-au opus regimului totalitar pentru a apara democratia! Pentru ei m-am adresat in plenul Parlamentului Romaniei si am facut apel catre toti romanii sa fie solidari cu cetatenii Republicii Moldova", mai arata presedintele roman.

In incheierea mesajului adresat romanilor de peste Prut, Traian Basescu isi ia angajamentul de "a lupta pentru idealurile romanilor, orinde s-ar afla". "Pentru ca am convingerea  ca Romania exista prin acesti romani, prin toti, iar atata timp cat limba romana, identitatea si constiinta nationala ne va uni, telul meu va fi acela de a-l promova si proteja!", spune Basescu. (HotNews.ro)

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus