Trimite e-mail | Printeaza
Economie
17.11.2009

Banca Mondială a semnat primul acord de finanţare cu noua guvernare

Banca Mondială a semnat primul acord de finanţare cu noua guvernare

Ministrul Finantelor Veaceslav Negruţa şi Directorul de Tara al Bancii Mondiale,  Melanie Marlett, au semnat marţi, 17 noiembrie, Acordul privind finantarea aditionala a Proiectului de ameliorare a competitivitatii.

Acordul prevede alocarea a 15,4 mln. DST (Drepturi Speciale de Tragere), ceea ce este echivalentul a circa 24 mln. dolari SUA.
Finantarea suplimentara are ca obiectiv ameliorarea competitivitatii intreprinderilor autohtone prin intermediul: liniei de credit, directionate prin bancile comerciale calificate, pentru finantarea investitiilor capitale si a necesitatilor de mijloace circulante ale intreprinderilor orientate la export; extinderea co-finantarii, in scopul ridicarii nivelului profesional al angajatilor, implementarea metodelor moderne de gestionare a afacerii, implementarea produselor noi.

Rezultatul primar scontat al finantarii suplimentare este imbunatatirea accesului sectorului privat la finantare si servicii de dezvoltare a afacerii. Rezultatul secundar preconizat este imbunatatirea capacitatii de creditare pe termen lung a intreprinderilor locale de catre bancile comerciale.

Veaceslav Negruţa a multumit Bancii Mondiale pentru faptul ca a dat curs solicitarii Guvernului Republicii Moldova de a acorda finantare suplimentara pentru Proiectul de ameliorare a competitivitatii.

"Acest proiect este unul foarte reusit, iar primele rezultate deja au fost simtite de antreprenorii din Republica Moldova. Sintem siguri ca acest suport financiar va duce la rezultate si mai bune", a spus ministrul.

Veaceslav Negruţa a dat asigurari ca Guvernul Republicii Moldova va administra cu mare grija sustinerea financiara acordata.

Directorul de Tara al Bancii Mondiale, Melanie Marlett,  a spus ca Acordul semnat astazi este primul document semnat de BM cu noul Guvern al Republicii Moldova. „Sintem satisfacuti de modul in care se implementeaza Proiectul de ameliorare a competitivitatii. Aceasta finantare vine sa ajute antreprenorii sa faca fata crizei financiare si sa devina mai competitivi", a precizat Melanie Marlett.

Melanie Marlett s-a aratat convinsa  de faptul ca cooperarea dintre  Guvernul Republicii Moldova si Banca Mondiala va fi intensa si eficienta. 
 

cuvinte-cheie: Banca Mondiala

Comentarii (0)

 

Related news

Sus