Trimite e-mail | Printeaza
Economie
17.11.2009

15 mil. USD pentru afacerile mici şi mijlocii din Republica Moldova

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvlotare (BERD) oferă BC Moldindconbank (MICB) un împrumut de 15 milioane euro pentru a sprijini dezvoltarea portofoliului de credite ÎMM ale MICB.

Drept consecință a crizei financiare globale, băncile din Republica Moldova au redus semnificativ volumul de credite acordate, ceea ce a afectat în mod deosebit companiile mici şi mijlocii, se arată într-un comunicat de presă al BERD.

Împrumutul oferit de BERD îi va permite Moldindconbank să raspundă necesităților stringente de finanţare ale ÎMM-urilor în condițiile actuale de pe piaţa de credite.

Resursele liniei de credit vor fi utilizate pentru a finanţa investiţiile şi capitalul de lucru ale ÎMM-urilor din Republica Moldova cu împrumuturi pe termen mediu şi lung în valoare de până la 1 milion euro.

Împrumutul BERD va fi însoţit de un grant de asistenţă tehnică  în valoare de 90 mii de euro, acordat în baza Acordului cadru pentru sectorului financiar din Republica Moldova.

„Prin această tranzacţie BERD își consolidează angajamentul de a sprijini sectorul real al economiei Republicii Moldova în condițiile actuale dificile. Linia de credit acordată Moldinconbank va spori disponibilitatea resurselor de finanţare atât de necesare pentru dezvoltarea afacerilor mici şi mijlocii”, a declarat Nick Tesseyman, Business Group Director BERD pentru Instituţii Financiare.

„Cooperarea cu BERD este de o importanţă  semnificativă pentru Moldindconbank, în special când aceasta este dedicată sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii, care este foarte important pentru dezvoltarea ţării,” a declarat Svetlana Banari, Preşedintele MICB. “MICB este dedicată sectorului ÎMM în mod strategic şi cooperarea cu BERD va juca un rol catalitic pentru atragerea investiţiilor în ţară şi a resurselor de finanţare pe termen lung pentru sectorul bancar din Moldova” a mai spus Svetlana Banari.

Moldindconbank este a patra bancă din Republica Moldova după active şi a treia după volumul net de împrumuturi şi depozite, deţinînd aproximativ 11 procente din cota de piaţă.


De la începutul activităţii sale în Republica Moldova, BERD a investit peste 300 milioane euro în diferite sectoare ale economiei. Fondurile BERD au atras investiţii suplimentare  de peste 240 milioane euro în Republica Moldova.

cuvinte-cheie: BERD | credit

Comentarii (3)

 

Related news

Sus