Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2009-11-16/directorul-general-al-anre-participa-la-o-reuniune-organizata-de-erra-la-istanbul-12983.html
Data: Nov 16, 2009 (10:26)

Directorul general al ANRE participă la o reuniune organizată de ERRA la Istanbul

Directorul general al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), Vadim Ceban, va participa, în perioada 16-17 noiembrie, la o reuniune a comitetului conducătorilor autorităţilor de reglementare din ţările membre ale Asociaţiei Regionale a Autorităţilor de Reglementare în Energetică (ERRA) care se desfăşoară la Istanbul, Turcia. Reuniunea este organizată de ERRA şi autoritatea de reglementare a pieţei energetice din Turcia.

Potrivit agendei, azi, 16 noiembrie, participanţii la reuniune vor face un schimb de informaţii despre noile reglementări emise de regulatorii sectorului energetic din ţările membre ale ERRA, vor discuta planurile de viitor ale Asociaţiei, precum şi modalităţile de depăşire a provocărilor din ramura energetică, generate de actuala criză financiar-economică. Mâne, 17 noiembrie, vor fi discutate comunicări despre practicile de reglementare transparentă şi echitabilă, metodele de determinare a consumatorilor vulnerabili, schemele de încurajare a producerii energiei din surse regenerabile de energie, alte probleme de interes comun.

Comitetul conducătorilor autorităţilor de reglementare este una din structurile create de ERRA în scopul atingerii obiectivelor acestei asociaţii. ERRA a fost constituită în decembrie 2000 de către autorităţile de reglementare în energetică din 15 state din Europa Centrală şi Euroasia, inclusiv din Republica Moldova. Tot atunci ANRE a devenit membru cu drepturi depline al acestei asociaţii regionale, care întruneşte în prezent 24 de autorităţi de reglementare cu acelaşi statut. Obiectivul principal al ERRA este de a contribui la perfecţionarea procesului de reglementare a sectorului energetic, la afirmarea unor autorităţi de reglementare stabile şi independente, la îmbunătăţirea relaţiilor de colaborare între ele, relatează Serviciul de presă al ANRE.