Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2009-11-14/intro-zi-in-moldova-au-murit-doua-femei-din-cauza-gripei-pandemice-12971.html
Data: Nov 14, 2009 (16:19)

Într-o zi, în Moldova au murit două femei din cauza gripei pandemice

Ministerul Sănătăţii anunţă încă un caz de deces din cauza gripei pandemice.

O femeie, de 31 de ani, a murit la spitalul raional din Făleşti la 13 noiembrie, la ora 0.15, sau  cu 6 ore mai înainte decât a decedat,  la Spitalul Republican,  femeia, de 46 de ani, din capitală.

A şaptea victimă a infecţiei gripale A(H1N1) de tip nou a fost internată la spitalul din Făleşti la 11 noiembrie cu diagnoza pneumonie bilaterală. La 13 noiembrie, femeia a murit, cazul fiind  raportat abia la 14 noiembrie din cauză că abia  în dimineaţa zilei a fost confirmată prezenţa  virusului gripal A(H1N1) de tip nou.

În perioada 24 octombrie - 13 noiembrie  din cauza gripei pandemice au decedat şapte persoane. Prima victimă,  un bărbat, de 50 de ani,  s-a stins  la Spitalul municipal nr.1 din capitală.  La  3 noiembrie, în spitalul raional din Drochia a murit a doua victimă a noului virus gripal,  un bărbat,  de 35 de ani.  Peste patru zile, la 7 noiembrie a murit un  bărbat,  în vârstă de 46 de ani, din Ceadâr -Lunga, iar la 10 noiembrie, în acelaşi spital a murit o femeie, de 53 de ani.

La 12 noiembrie a fost înregistrat   al cincilea caz  de deces din cauza gripei pandemice. Un bărbat, în vârstă de 55 de ani, a murit în Spitalul raional Orhei.

La 13 noiembrie gripa a mai luat două vieţi  - o femeie, de 31 de ani, a decedat la spitalul raional din Făleşti şi alta, de 46 de ani, care suferea de obezitate de gradul V, a murit la Spitalul Republican peste două ore după ce a fost internată. Toate victimele s-au adresat tardiv la medic, după ce gripa de tip nou a reuşit să facă  complicaţii grave  la plămâni şi bronşii.

În dimineaţa zilei de sâmbătă, 14 noiembrie, în R.Moldova au fost raportate 1576 cazuri cu suspecţie la  infecţia cu virusul gripal A(H1N1), inclusiv 304 în în proces de investigare. În 700 de cazuri a fost confirmată prezenţa  virusului gripal A(H1N1) noul subtip. Şapte persoane - patru bărbaţi şi trei femei, au decedat. (Vocea Basarabiei)