Trimite e-mail | Printeaza
Politic
14.11.2009

Anastase: România este gata să împărtăşească Moldovei experienţa europeană

Anastase: România este gata să împărtăşească Moldovei experienţa europeană

România are o experienţă bogată, acumulată în procesul de aderare la Uniunea Europeană,  şi este gata să o împărtăşească Republicii Moldova, a menţionat sâmbătă, Roberta Anastase, Preşedintele Camerei Deputaţilor a  României, în cadrul întrevederii cu premierul moldovean Vladiir Filat.

Potrivit unui comunicat al serviciului de presă al Guvernului moldovean, Roberta Anastase a menţionat că cunoaşte foarte bine situaţia de la Chişinău,  deoarece anterior a fost raportor pentru Republica Moldova.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a  României  a spus că a susţinut întotdeauna aspiraţia Republicii  Moldova de a adera la Uniunea Europeană, precum şi ideea că Republicii Moldova trebuie să i se ofere o perspectivă clară în acest sens.

Primierul Vladimir  Filat a spus că  noua guvernare de la Chişinău va acţiona pentru a atinge nivelul firesc în relaţiile moldo-române. Premierul a amintit în context că deţine şi mandatul de deputat în Parlamentul Republicii  Moldova şi s-a pronunţat pentru reluarea activităţii grupului de prietenie moldo-român.

Vladimir Filat  a menţionat  că noua guvernare şi-a stabilit obiective clare şi va acţiona în vederea atingerii lor, inclusiv facând paşi mici, dar efectele cărora vor fi resimţite de cetăţeanul simplu.

Premierul a informat că în scurt timp Republica Moldova urmează să demareze negocierile cu Uniunea Europeană privind liberalizarea regimului de vize şi a menţionat că Chişinăul mizează pe sprijinul României în acest sens.

În cadrul întrevederii cei doi oficiali s-au referit la colaborarea dintre Republica Moldova şi România, inclusiv la impulsionarea colaborării parlamentare.

cuvinte-cheie: Anastase

Comentarii (0)

 

Sus