Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
12.11.2009

555 de cazuri de gripă A, cinci decese

Situatia epidemiologica la capitolul gripa pandemica a fost examinata in cadrul sedintei, condusa de prim-ministrul, domnul Vladimir Filat, cu participarea tuturor presedintilor de raioane si a medicilor-sefi ai centrelor de medicina preventiva raionale si municipale.

In cadrul sedintei s-a raportat privitor la masurile ce au fost luate pina in prezent si actiunile ce urmeaza a fi intreprinse in continuare pentru prevenirea raspindirii gripei pandemice in raioanele republicii.

Totodata, domnul prim-ministru a subliniat si responsabilitatea administratiei publice locale in controlul situatiei in domeniul dat.

La data de 12 noiembrie laboratorul national a confirmat 555 cazuri de gripa pandemica, din totalul de 1141 probe suspecte examinate.

Bolnavii beneficiaza de asistenta medicala necesara, iar persoanele care au fost in contact cu pacientii sunt sub supraveghere medicala.

In perioada 21 mai - 12 noiembrie au fost inregistrare 5 decese prin gripa de tip nou.

In ultimul caz de deces, pacientul, in virsta de 55 de ani, a fost internat in Spitalul raional Orhei cu diagnoza bronhopneumonie bilaterala si a decedat in sectia de terapie intensiva a institutiei.

Ancheta epidemiologica este in desfasurare. Persoanele ce au fost in contact cu bolnavul sunt sub supraveghere medicala.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus