Trimite e-mail | Printeaza
Politic
11.11.2009

Premierul Republicii Moldova, Vlad Filat, face o vizită de lucru la Bucureşti, la invitaţia lui Boc

Premierul Republicii Moldova, Vlad Filat, face o vizită de lucru la Bucureşti, la invitaţia lui Boc

Premierul Republicii Moldova, Vlad Filat, va efectua o vizită de lucru în România în 13 şi 14 noiembrie, la invitaţia premierului în exerciţiu Emil Boc, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al Guvernului României, Ioana Muntean.

Cei doi oficiali se vor întâlni la Palatul Victoria, a precizat Muntean.

Vlad Filat este primul oficial moldovean de rang înalt care vine în România după instalarea noului Guvern liberal-democrat de la Chişinău. Noul Guvern şi-a propus refacerea legăturilor cu România, după relaţiile tensionate din perioada în care la conducere Republicii Moldova s-au aflat comuniştii. Cu prilejul vizitei premierului Vlad Filat în Romania ar putea fi semnat acordul privind micul trafic la frontieră.

Vizita intervine în condiţiile în care România nu are ambasador la Chişiănu, dar nici Chişinăul nu mai are ambasador la Bucureşti.

Vlad Filat se va afla la Bucureşti începând de joi, pentru a participa la summitul Iniţiativei Central-Europene (ICE), eveniment care se desfăşoară joi şi vineri, prilej cu care vor avea loc întrevederi bilaterale între autorităţile române şi moldovene.

La acest summit vor participa 18 delegaţii oficiale din statele membre ICE - printre care şi R. Moldova - conduse de miniştrii afacerilor externe, respectiv prim-miniştrii statelor respective, precum şi reprezentanţi la nivel înalt ai instituţiilor financiare internaţionale.

România deţine în 2009 preşedinţia rotativă a ICE. (NewsIn)

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus