Trimite e-mail | Printeaza
Politic
11.11.2009

Guvernul român a numit consulii generali ai României la Cahul şi Bălţi

Guvernul român în exerciţiu a decis, astăzi, numirea consulilor generali ai României la Cahul şi Bălţi, Republica Moldova, a anunţat, la finalul şedinţei de Guvern, purtătorul de cuvânt al Guvernului Ioana Muntean.

Genţiana Şerbu a fost numită în funcţia de consul general, şef al Consulatului General al României la Cahul, consulat înfiinţat recent prin decret al Preşedintelui ţării.

Consulul general la Cahul are o experienţă de cinci ani în Ministerul Afacerilor Externe, este consilier diplomatic şi a lucrat în cadrul Reprezentanţei României pe lângă UE până în septembrie anul acesta, iar, ulterior, la Direcţia Relaţii Externe - Direcţia Generală UE din MAE. Genţiana Şerbu a absolvit mai multe cursuri de perfecţionare profesională în România, Statele Unite ale Americii şi Ungaria.

De asemenea, Dumitru-Nicanor Teculescu a fost numit consul general, şef al Consulatului General al României la Bălţi, consulat înfiinţat prin decret al Preşedintelui, publicat în data de 2 noiembrie în Monitorul Oficial.

Dumitru-Nicanor Teculescu este diplomat de carieră, deţinând gradul de ministru-consilier, a fost consul general al României la Toronto, în perioada 2002-2008.

"Consulatele generale ale României la Bălţi şi Cahul îşi vor începe activitatea cel mai târziu în luna ianuarie 2010, iar deschiderea lor este imperioasă, având în vedere interesul României de a oferi servicii consulare de calitate pentru cetăţenii din Republica Moldova. Este vorba, în primul rând, de amplificarea capacităţilor de procesare a cererilor de vize, asigurându-se astfel facilităţi suplimentare în domeniul circulaţiei persoanelor", a afirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

În acest context, Ioana Muntean a anunţat că, în perioada 13-14 noiembrie, premierul Republicii Moldova, Vlad Filat, va efectua o vizită de lucru în România, la invitaţia premierului Emil Boc, iar cei doi prim-miniştri vor avea o întâlnire la Palatul Victoria.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus