Trimite e-mail | Printeaza
Economie
10.11.2009

Următoarea şedinţă a Forumului Economic Vienez ar putea fi organizată în 2010 la Chişinău

Următoarea şedinţă a Forumului Economic Vienez ar putea fi organizată în 2010 la Chişinău

Următoarea şedinţă a Forumului Economic Vienez ar putea fi organizată în 2010 la Chişinău. Subiectul în cauză a fost abordat în cadrul întrevederii bilaterale a Viceprim-ministrului, ministrului Economiei Valeriu Lazăr cu preşedintele Forumului Economic Vienez, Erhard Busek, pe parcursul desfăşurării celei de-a VI-a şedinţe a evenimentului, în perioada 9-10 noiembrie la Viena.

În acelaşi context, Valeriu Lazăr a mai efectuat o întrevedere bilaterală semnificativă cu Elena Kirtcheva, membru al Secretariatului General al Consiliului Forumului Economic Vienez, în cadrul căreia au fost analizate perspectivele promovării unor programe investiţionale în Republica Moldova prin intermediul forumului în diverse domenii.  

Pe parcursul celor 2 zile de desfăşurare a evenimentului, participanţii la forum au purtat discuţii la subiecte precum: evoluţia domeniul sectorului bancar şi cel al asigurărilor; noile abordări în gestionarea crizei economice mondiale; cooperare ţărilor dunărene; perspectivele energetice regionale în 2010 etc.  

Forumul Economic Vienez (Vienna Economic Forum) este una din cele mai importante asociaţii non-guvernamentală europene, din care fac parte Albania, Austria, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Macedonia, Moldova, Montenegru, Slovenia, Turcia, Ucraina. Obiectivul de baza a Forumului Economic este promovarea investiţiilor în regiunea tarilor de la Marea Adriatică până la Marea Neagra. Partenerii Forumului Economic Vienez sunt peste 30 de companii cu renume mondial precum ar fi „Siemens", „ Austrian Airlines", "Raiffeisen International", "BENQ Austria GmbH", etc.  

Prima şedinţă a Forumului a avut loc în anul 2004, iar la 20-21 februarie 2008, Forumul Economic Vienez s-a desfăşurat la Chişinău.
 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus