Trimite e-mail | Printeaza
Politic
10.11.2009

Secretarul de Stat pentru Afaceri Europene al MAE al Franţei va vizita R.Moldova

Secretarul de Stat pentru Afaceri Europene al MAE al Franţei va vizita R.Moldova

Potrivit MAEIE, în zilele de 11-12 noiembrie 2009, Secretarul de Stat pentru Afaceri Europene în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Franţei, Pierre Lellouche, va întreprinde o vizită de lucru în Republica Moldova.

Obiectivul principal al vizitei vizează impulsionarea relaţiilor bilaterale moldo-franceze,  dinamizarea modalităţilor de cooperare în domeniul integrării europene, în special suportul pe care partea franceză l-ar putea acorda demersului de integrare al Republicii Moldova.  În cadrul discuţiile cu oficialităţile de la Chişinău urmează a fi discutate şi alte chestiuni de interes reciproc.

Pe agenda vizitei figurează întrevederi cu Mihai Ghimpu, Preşedinte interimar, Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Vlad Filat, Prim-ministru, Iurie Leancă, Viceprim-ministru, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Vitalie Marinuţă,  Ministrul Apărării, cu alte persoane oficiale. Cu ocazia vizitei, oaspetele va participa la inaugurarea oficială a Clubului Francez de Afaceri şi va avea o întâlnire cu comunitatea franceză din Moldova.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus