Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
10.11.2009

Eugen Tomac a lansat la Chişinău Programul 'Guvernul României îţi oferă o carte'

Secretarul de stat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Eugen Tomac, a efectuat, în perioada 8 - 9 noiembrie 2009, o vizită la Chişinău, în Republica Moldova. Cu această ocazie, a fost organizată o conferinţă de presă, în cadrul căreia a fost anunţată lansarea programului 'Guvernul României îţi oferă o carte'.

'Programul vine în sprijinul instituţiilor de învăţământ din Republica Moldova şi se adresează tuturor celor care iubesc cartea', a declarat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Eugen Tomac.

Este vorba despre zece titluri, editate de către Departamentul pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni, de care va putea beneficia orice vorbitor de limbă română. Pentru prima etapă au fost editate 30.000 de volume. Pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe al României va fi publicat un formular cu cele zece titluri, iar fiecare vorbitor de limbă română, nu doar cetăţean român, aflat peste hotare, va putea să trimită o scrisoare, menţionând volumele care îl interesează, iar Departamentul pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni le va expedia în mod gratuit.

La aceeaşi conferinţă de presă au fost oferite lămuriri privind posibilitatea de vot pe care cetăţenii români din Republica Moldova o au la alegerile prezidenţiale din această toamnă, precum şi a referendumului naţional, Eugen Tomac a mulţumit, cu această ocazie, autorităţilor din Republica Moldova pentru sprijinul acordat României pentru suplimentarea cu nouă unităţi a numărului de secţiilor de votare, cetăţenii români având acum posibilitatea să-şi exercite dreptul de vot în localităţile Chişinău, Căuşeni, Nisporeni, Orhei, Bălţi, Soroca, Ungheni, Cahul, Anenii Noi şi Giurgiuleşti.

Tot cu ocazia acestei vizite, secretarul de stat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni a avut o întrevedere cu Iurie Leancă, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova. (Comunicat de presă MAE român)

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus